Witam !!!
Kupiłam z drugiej reki pompę Paradigm 715 i jak sprawdzałam, czy działa, przez przypadek zresetowałam ustawienia Nie mogę ich za żadne skarby przywrócić pomimo, że robię to, co napisane jest w obsłudze. Nie mam jej jeszcze podłączonej, próbowałam tak "na sucho". W ogóle teraz jest tak:
- po włożeniu baterii pojawia się ekran główny z wypełnionym kółkiem (alarm, bo wiadomo, nie ma zbiornika)
- po wybraniu ACT pojawia mi się komunikat o przewinięciu pompy
- jak zatwierdzę, to prosi o wypełnienie zbiornika.
Czy ja najpierw nie powinnam mieć możliwości ustawienia tej pompy??? Czy to będzie dopiero możliwe po załadowaniu zbiornika z insuliną?????
W ogóle nie są dostępne opcje menu, tj. np. narzędzia, alarmy, ustawienie wlewu itp.
Będę bardzo, ale to bardzo wdzięczna za każdą pomoc!!!
Ostatnio zmieniony przez ollaaa 30-07-2010, 13:02, w całości zmieniany 1 raz
Słodki staż: 04-2007
Typ cukrzycy: Typ 1
Leczenie: Pompa
Wysłany: 30-07-2010, 13:41
nie wiem jak w tej ale w mojej nie ma mozliwosci właczenia jezeli nie jest napełniona insuliną (łącznie z drenem) Napełnij ja jak chcesz pocwiczyć ale nie zakładaj wkłucia........... w końcu aż tak dużo insuliny nie stracisz
_________________ Lepiej być słodkim
T1 od 12-04-2007
Słodki staż: 17 lat
Wiek: 28 Dołączyła: 27 Lip 2010 Posty: 38 Skąd: Szamotuły
Wysłany: 30-07-2010, 13:59
Nie chodzi tutaj o insulinę... Chciałam poćwiczyć sobie obsługę i myślałam, że tak "na sucho" nie będzie problemu. Ale widzę, że pompa po prostu się zablokowała. Ja jeszcze nie mam jej podłączonej - wcześniej korzystałam z innej pompy, miałam długą przerwę i teraz muszę ponownie ustawić z lekarzem bazę. Spróbuję ze zbiornikiem.
Słodki staż: 89 rok
Wysłany: 30-07-2010, 14:04
romanstr napisał/a:
nie wiem jak w tej ale w mojej nie ma mozliwosci właczenia jezeli nie jest napełniona insuliną (łącznie z drenem) Napełnij ja jak chcesz pocwiczyć ale nie zakładaj wkłucia........... w końcu aż tak dużo insuliny nie stracisz
zrobiłbym tak samo Słuchaj.. jak będą Cię podpinać to na spokojnie Cię nauczą.
Od razu odrazdzam Ci sprawdzania pompy na języku chińskim albo innym
_________________ tricky design and no time for delay
Słodki staż: 17 lat
Wiek: 28 Dołączyła: 27 Lip 2010 Posty: 38 Skąd: Szamotuły
Wysłany: 30-07-2010, 14:24
MisiekUszatek napisał/a:
romanstr napisał/a:
zrobiłbym tak samo Słuchaj.. jak będą Cię podpinać to na spokojnie Cię nauczą.
Od razu odrazdzam Ci sprawdzania pompy na języku chińskim albo innym
Spoko, język jest już ustawiony i komunikaty wyświetlają się po polsku
Słodki staż: 2 lata
Wiek: 34 Dołączyła: 24 Lut 2010 Posty: 1293 Skąd: kujawsko-pomorskie
Wysłany: 30-07-2010, 14:54
ollaaa, witaj
[ Dodano: 30-07-2010, 14:57 ]
Zbiorniczek, dla celów treningowych można napełnić wodą, żeby insuliny nie marnować. Dopóki nie będzie zbiornika pompa będzie tylko: przewiń i wypełnianie, w kółko.
_________________ Paradigm 722; Quick-set; MiniLink; Contour TS & LINK
Nie znam się na cukrzycy, znam tę chorobę tylko na jednym przypadku malutkiego dziecka (Karolina - 3,5 roku)